Golfen met de hond

Keuzestress: je wil gaan golfen, maar je hond heeft ook de nodige beweging nodig. De oplossing? Lekker golfen bij Golfclub Putten mét de hond!
Met deze tips, kom je vast uit de (vier)voeten!

 

Tips voor golfen met je hond

  1. Laat de hond voordat je 9 holes gaat spelen goed uit, zodat er geen ‘ongelukjes’ op de fairways worden achtergelaten. Neem voor de zekerheid ook poepzakjes mee.
  2. Neem een draagtas mee voor je golfclubs. Klik een 2-meterlijn aan een van de oogjes. Zo blijft jouw hond dicht bij je lopen. De golftas leg je steeds plat op de grond neer. Dan is de tas op haar zwaarst en kan de hond er niet vandoor schieten. Met een trolley of staande tas vormt jouw hond een team met de zwaartekracht en dan blijft er niks van je clubs over.
  3. Geef het commando ‘zit’ en ‘blijf’ (of de commando’s die je jouw hond hebt aangeleerd) en beloon de hond zodra je terug bij de tas bent. Steek naast je pitchfork en tees ook een handje beloningssnoepjes in je broekzak. We maken er een feest van.
  4. Leg in de fairway de tas op zo’n 3 meter rechts van waarvandaan je gaat slaan, zodat jouw viervoeter je niet verstoort tijdens je swing.
  5. Net zoals je normaal zou doen, leg je de tas voordat je gaat putten in de richting van de volgende tee naast de green.
  6. Vergeet geen flesje water en een plastic drinkbakje mee te nemen zodat je onderweg voor de nodige verfrissing kunt zorgen. Neem zelf ook een slok - uit de fles dan.
  7. De golfbaan heeft als genoeg hindernissen en zo laten we de baan weer netjes achter.
  8. Geniet van dit uitstapje en laat het streven naar een wereldscore los.
  9. Sluit af met een goede bak brokken en water op het terras en geef de hond ook wat lekkers.