Zomercompetitiewedstrijd 12/12 op do 19-08-2021 (Q)

Deze wedstrijd wordt gespeeld op 18 holes van 09:30 tot 13:00.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Marianne Kamp
9 maanden geleden

Wedstrijdverslag van 19 augustus 2021

Je moet soms lang op wachten op het moment dat de putjes beter vallen, de bunkers rakelings gepasseerd worden en je flightgenoten rust en vertrouwen uitstralen. Maar dan krijg je ook wat: de eerste prijs in een sterk deelnemersveld! Henk Schut ging er met de leary vandoor op hole-8. Daar had ik mijn zinnen op gezet, dus dan weet je het wel. De eerste ronde een teeshot van 50 meter en de tweede ronde belandde de bal op hole-9. Daarmee werd hole-8 mijn slechtste prestatie. De neary op hole-5 was voor Jesse Oomen. De junior van deze wedstrijd speelde een voortreffelijke ronde. Hij speelde de baan, d.w.z. (voor de beginners onder ons) hij ging rond in bruto 64 slagen! Speelde dus gemiddeld par. Ik mag dan wel tot eerste uitgeroepen zijn dankzij mister Stableford, maar had toch wel 11 slagen meer nodig dan Jesse. Chapeau! Gelukkig wist ik wel de neary op hole-7 te veroveren.
Dank aan mijn flightgenoten: Onze senior-nestor Eugene was heel vast in zijn slagen en scoorde een keurige 33. Krachtpatser Simon had een en ander te stellen met zijn trouwe viervoeter en daarom konden we zijn enorm verre afslagen vaak niet terugvinden. Je zou toch denken dat hij de hond traint op het vinden van golfballen, maar dat bleek niet het geval.
Dank ook aan Rob en Henk die het ons mogelijk maken wekelijks aan wedstrijden deel te nemen.
Ten slotte een verzoek aan de wedstrijdcommissie: Door al die handicapverrekeningen (prima systeem overigens), met name ook van starters en zgn. duikboten, krijg je een wat scheef beeld van de prestaties. Waarom niet eens een clubkampioenschap organiseren volgens de PGA-tour telling. Strokeplay tot je uitgeholed bent en eventjes geen mister Stableford. En wat doet het er dan toe dat je kansloos bent met een wat hogere handicap? Je kunt toch knokken om bij de eerste 20 te eindigen of je best doen om Jantje of Pietje voor te blijven?
Uitslag: 2e met stf. 35 Jesse Oomen
3e met stf.35 Theo Gerrits
Ed van den Berg (stf.36)

Rob Vooys
9 maanden geleden

Donderdag 19 augustus werd alweer de 12e en tevens laatste wedstrijd van de zomercompetitie gespeeld. Lees het verslag van de dagwinnaar Ed van de Berg.
Deze competitie werd afgesloten met een door GolfclubPutten keurig verzorgde lunch voor de deelnemers. In totaal hebben er 47 verschillende deelnemers meegespeeld. De hoogst behaalde score was 43 SF en de laagste 16 SF. Ik vind dat we kunnen terug kijken op een geslaagde competitie. Berna Vooys werd derde met 244SF over haar 7 beste wedstrijden. Tweede werd Evert Windhouwer met 248SF en algeheel winnaar werd Teus van Tamelen met 255SF. Deze laatst genoemde kon het zich zelfs permitteren om de laatste 4 wedstrijden niet mee te doen vanwege zijn vakantie op Texel.
Volgende week Texas Scramble en daarna weer 6 Eclectic wedstrijden. Als je ook mee wilt doen, schroom niet maar geef je op via E-golf.